November 8, 2023

5 TIPS om betere foto's te maken van je familie

Katja Mali
November 8, 2023

Tip 1:

Let op dat je genoeg licht hebt. Licht is een belangrijk element bij het maken van foto's. Als je binnen fotografeert, kan het helpen om een extra lamp aan te zetten zodat je genoeg licht hebt. Fotografeer je buiten, kies dan bij voorkeur voor een bewolkte dag zodat het licht mooi diffuus is. Te fel zonlicht kan harde schaduwen veroorzaken en het lastiger maken om mooie foto's te maken.

Tip 2:

Zorg dat de gezichten niet in de schaduw staan. Het kan verleidelijk zijn om je familie te fotograferen onder een mooie boom, maar let er wel op dat de gezichten niet in de schaduw staan. Dit kan ervoor zorgen dat delen van het gezicht te donker worden en dat er minder detail zichtbaar is. Probeer daarom altijd te fotograferen op een plek waar het licht mooi gelijkmatig verdeeld is.

 

Tip 3:

Houd de achtergrond rustig. Een drukke achtergrond kan afleiden van het onderwerp van de foto, namelijk je familie. Kies daarom voor een rustige achtergrond zonder teveel afleiding. Een effen muur of een natuurlijke omgeving werkt vaak goed. Zo komt de focus van de foto volledig op je familie te liggen. 

Tip 4:

Varieer in hoogte en positie. Maak het interessant door te variëren in hoogte en positie. Fotografeer bijvoorbeeld vanuit een laag perspectief om je familie groot en imposant te laten lijken. Of vraag ze om in een cirkel te staan zodat je een mooi overzicht krijgt. Door te spelen met verschillende hoogtes en posities creëer je meer dynamiek en afwisseling in de foto's.

Tip 5:

Let op de kleuren van jullie kleding. Kleding kan veel toevoegen aan een foto, maar het kan ook afleiden. Probeer daarom te voorkomen dat er teveel verschillende kleuren of motieven in de foto te zien zijn. Kies voor kleding die goed bij elkaar past en zorg ervoor dat de kleuren niet te fel zijn.

Met deze tips ben je goed op weg om mooie foto's van je familie te maken. Let vooral op dat het plezier van het fotograferen voorop blijft staan. Uiteindelijk gaat het om de herinneringen die je vastlegt en niet alleen om de perfecte foto. Veel plezier met fotograferen!

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat